Često postavljena pitanja

Da li radite u celoj Srbiji i u inostranstvu?
Naravno! Volimo da radimo na novim mestima i da upoznajemo nove ljude, to nas pokreće i to nam je na neki način kreativno ‘gorivo’. Koje god mesto ste odabrali za svoje venčanje – javite nam se, sve se može organizovati!

 

 

Postoje li dodatni troškovi ako se radi izvan Niša?
Da, za snimanja izvan Niša (oko 50 km udaljenosti) potrebno je platiti i putne troškove (gorivo, putarinu ili avion, u slučaju velike udaljenosti), te smeštaj ako je potrebno raditi više dana. 

 

 

Kolika je akontacija? Koji su uslovi plaćanja fotografskih usluga?
Prilikom rezervacije termina potrebno je potpisati Ugovor i platitiakontaciju u iznosu od minimalno 30% od cene paketa. Najkasnije 2 nedelje pre venčanja potrebno je platiti kompletne putne troškove, ako ih ima. Ostatak ugovorenog iznosa je potrebno platiti do isporuke materijala. Primamo gotovinu i uplate na žiro-račun tvrtke, a u slučaju plaćanja iz inostranstva možete koristiti Western Union.

 

Da li fotografišete i snimate venčanja u pravoslavnoj/katoličkoj crkvi/džamiji/sinagogi (ili drugom verskom objektu)? Da li radite LGBT venčanja?
Naravno – mi smo otvoreni prema svim vjerama i svim dobrim ljudima koji vjenčanjem žele proslaviti i obilježiti svoju ljubav! Ako slučajno nismo dobro upoznati s običajima u Vašoj vjerskoj zajednici, prije vjenčanja ćemo se dodatno potruditi, pogledati fotografije kolega i detaljno naučiti običaje – jer volimo i podržavamo različitosti i vjerujemo u ljubav i dobrotu, bez obzira na dob, spol, vjeru, naciju, orijentaciju… Javite nam se s punim povjerenjem, nećemo Vas razočarati 🙂

Koliko je rok isporuke fotografija i Wedding Booka?
Po Ugovoru garantiramo isporuku unutar 60 dana od vjenčanja. U stvarnosti, bitno smo brži – jer snimamo uvijek samo jedno vjenčanje tijekom vikenda! Ako se odlučite za paket s Wedding Bookom (ili više njih) u pravilu isporučujemo Wedding Book i sve fotografije približno mjesec dana nakon vjenčanja. Ukoliko naručite samo fotografije na DVD-u, dobit ćete ih u roku od 7 do 10 dana.

Nismo sigurni želimo li Wedding Book, moramo li se odlučiti prije vjenčanja?
Ne. Wedding Book (ili više njih) možete naručiti prije ili poslije vjenčanja, cijena je ista. Međutim, ako Wedding Book naručite nakon vjenčanja, rok isporuke može biti malo dulji nego ukoliko ga naručite prije vjenčanja.

Snimate li sami ili snimaju dva fotografa?
Obično na snimanje dolazim kao glavni fotograf, a uz mene je asistentica koja mi većinu vremena pomaže oko rasvjete i druge fotografske opreme. Kad postoji potreba ili mladenci to izričito žele, dolazi i drugi fotograf, što nam omogućava snimanje i najvećih svadbenih svečanosti.

Kod drugog fotografa smo vidjeli fotografije koje nam se sviđaju. Možete li ih kopirati?
Ne. Na ovim stranicama u foto-galerijama možete vidjeti kakve fotografije snimam. Ukoliko želite fotografije kakve snima neki drugi fotograf, trebali biste njega/nju kontaktirati i dogovoriti snimanje Vašeg vjenčanja.

Hoćemo li dobiti fotografije u visokoj razlučivosti, bez logotipa i vodenog žiga?
Naravno! To je Vaše vjenčanje i Vaše uspomene – od mene ćete dobiti mnogo lijepih fotografija spremnih za ispis do A4 (20×30 cm) formata.

Kakve su vaše fotografske kvalifikacije i reference?
Profesionalni sam fotograf od 2002. godine, urednik sam fotografskog časopisa i portala DFM, od 2012. godine sam profesionalni fotograf vjenčanja… ali sve to nije važno! Vi ćete se odlučiti za mene i moj tim radi toga što Vam se sviđaju moje fotografije, radi vrhunske usluge koju nudimo i preporuka naših dosadašnjih mladenaca!

Koliko imate iskustva?
Od 2012. godine intenzivno snimam vjenčanja, prve dvije godine preko 30 godišnje. Ali sad više ne radim tako, snimam do 20 vjenčanja godišnje. Za razliku od mnogih kolega, ne snimam više od jednog vjenčanja tjedno – želim se potpuno posvetiti mladencima (što nije moguće kad snimate 2 ili 3 vjenčanja isti vikend), a imam i privatni život, suprugu, djecu i psa 🙂

Kakvu opremu koristite?
Koristim 3 vrhunska profesionalna fotoaparata, 9 objektiva, 4 bljeskalice, radio-okidače, razne modifikatore svjetla i hrpu dodatne fotografske opreme. Prilikom snimanja sve se fotografije u svim aparatima UVIJEK snimaju istovremeno na dvije memorijske kartice, pa je mogućnost gubitka fotografija svedena na minimum. Također, i u slučaju kvara dijela opreme nema problema – imam dovoljno rezervne opreme kako bih bez problema Vaše vjenčanje snimio do kraja.

Kad bismo trebali rezervirati svoj termin?
Nakon što se odaberete termin i rezervirate datum u restoranu i crkvi/vijećnici. Većina mojih mladenaca rezervira svoj datum između 6 i 12 mjeseci prije vjenčanja. Ali slobodno možete rezervirati svoj datum 2 godine unaprijed ili mjesec dana prije vjenčanja (ako je termin slobodan). Ako me želite angažirati manje od mjesec dana prije vjenčanja, možda ćete morati platiti nešto više od redovne cijene – ukoliko budem morao mijenjati obiteljske planove ili premjestiti godišnji odmor.

Zašto bismo trebali angažirati baš vas i Momentum tim?
Prvo, zato što vam se sviđaju fotografije koje ste upravo vidjeli na našem webu. Drugo, zato što volite zabavu. Jer, mi ćemo vrhunski profesionalno odraditi svoj posao, ali ćemo se istovremeno s Vama i zabaviti i proslaviti Vaš dan! Ne, nećemo izvoditi gluposti (alkohol ne pijemo) niti plesati s Vašim gostima, ali kad god pogledate nekog od nas vidjet ćete nasmiješene profesionalce koji ‘s guštom’ rade posao koji vole – takve ljude želite na svom vjenčanju!
Sasvim iskreno – ako mislite da nisam pravi fotograf za Vas, nemojte me angažirati! Najvažnije je da se Vi na svom vjenčanju osjećate odlično i budete okruženi ljudima koji Vam se sviđaju, uključujući i fotografa. Ako sam to ja, super – ako nisam, nema ljutnje, među kolegama ćete sigurno pronaći nekog tko Vam savršeno odgovara.

Što nakon vjenčanja? Kad ćemo i kako dobiti fotografije?
Detaljno o procesu nastanka fotografija, Wedding Booka i isporuci pročitajte na stranici NAKON VJENČANJA: isporuka fotografija

Željeli bismo vidjeti više Vaših radova i neki Wedding Book, možemo li dogovoriti sastanak?
Naravno, javite mi se mejlom ili na mobitel 091 507 62 38. Imam više Demo-Bookova iz prošlih sezona koje ću Vam rado pokazati, a možete me i uživo pitati sve što Vas zanima. Rado ću Vas ugostiti u mom Studiju u Zaprešiću, a ukoliko Vam je to nezgodno možemo se naći gdje god Vam odgovara u Zagrebu i okolici. U ljetnim mjesecima sam često u Zadru i Splitu, pa možemo i tamo organizirati sastanak.

PAKETI ZA FOTOGRAFISANJE I SNIMANJE VENČANJA

 • START foto i video

  Foto sesija - do 90 minuta, fotografisanje, snimanje - full HD (mladenački spot - love story uključen je u cenu), materijal na USB flešu

  180 EUR
 • KLASIK foto i video

  Foto sesija - do 180 minuta, fotografisanje - DVA FOTOGRAFA, snimanje - full HD (mladenački spot - love story uključen je u cenu), materijal na USB flešu

  250 EUR
 • ZLATNI foto i video

  Foto sesija - do 240 minuta (bilo kada), fotografisanje - DVA FOTOGRAFA, snimanje - full HD (mladenački spot - love story uključen je u cenu), materijal na USB flešu, 200 urađenih fotografija u formatu 13x18cm sa albumom za 200 fotografija

  350 EUR
 • START foto

  Foto sesija - do 90 minuta, fotografisanje venčanja i proslave, fotografije na USB flešu

  80 EUR
 • KLASIK foto

  Foto sesija - do 180 minuta, fotografisanje - DVA FOTOGRAFA, fotografije na USB flešu

  130 EUR
 • KREATIV foto

  Fotografisanje celog toka venčanja i proslave bez prodaje fotografija gostima - dva fotografa

  pozovite!

CENOVNIK DODATNIH USLUGA

Snimanje dronom – 70 EUR
200 fotografija u formatu 13 x 18cm – 55 EUR, svaka sledeća 0,3 EUR
Dodatni sat foto sesije – 25 EUR
Dodatni USB fleš (32 ili 64 GB) sa kompletnim materijalom – 10 EUR

Opciono (izrada fotografija na terenu):
Fotografije za goste – 150 RSD
Fotografije za kumove/starog svata – 100 RSD
Fotografije za roditelje – 50 RSD

Cene se odnose za venčanja u Nišu i Južnoj Srbiji.
Za cene fotografisanja i snimanja venčanja na drugim lokacijama, obratite nam se putem kontakt forme.

USLOVI SARADNJE

Pred Vama su uslovi saradnje za fotografisanje i snimanje proslava.
Ukoliko ste saglasni sa njima, možete nas kontaktirati putem forme na desnoj strani ekrana.
Hvala Vam što ste odabrali baš nas!

 

 1. Cena fotografije za kuma/starog svata iznosi 100 RSD (fotografije kupuju sami) ukoliko kupe sve fotografije koje su za njih namenjene, a ukoliko biraju fotografije primenjuje se cena kao za ostale goste.
 2. Cena fotografije za ostale goste iznosi 150 RSD (fotografije kupuju sami).
 3. Cena fotografije za roditelje (ako se prodaja fotografija za roditelje dogovori sa mladencima) iznosi 50 RSD (fotografije kupuju sami).
 4. Fotografije za kumove i goste prodaju se istog dana. Domaćini izrađuju naknadno fotografije i niža cena (0,30 EUR/kom. preko dogovorenog paketa) se odnosi samo na njih. Ukoliko domaćini žele da kupe fotografije za gosta, kuma ili starog svata cena fotografije je ista kao u tačkama 1 i 2 Uslova saradnje.
 5. Foto-sesija traje koliko je i dogovoreno u paketu koji su domaćini odabrali.
 6. Za članove ekipe potrebno je rezervisati mesta za sedenje u restoranu, kao i meni tokom proslave, u identičnoj meri kao i ostalim gostima na proslavi. Ukoliko je svadba van Niša postoji mogućnost da se broj članova ekipe uveća za prodavačicu fotografija.
 7. Rok isporuke preview diska sa fotografijama je 7 dana, a video snimka 10 dana, ali uglavnom sve stiže dosta ranije.
 8. Foto-materijal se u arhivi izvršioca posla čuva 3 meseca nakon proslave. Needitovan video materijal čuva se 1 mesec nakon isporuke. Izmene snimka moguće su jedino u tom periodu. Editovan materijal čuva se 3 meseca nakon proslave, i u tom periodu su moguće jedino kopije snimaka i fotografija, po ceni od 5 EUR za komplet.
 9. Dodatna angažovanja i dopune paketa:
  – Cena snimanja dronom (običaji, opština, crkva, restoran i sl.) iznosi 70 EUR.
  – Doplata za dodatni sat foto-sesije iznosi 25 EUR, računajući po započetom satu.
 10. Ukoliko se ne ispoštuje nešto od navedenog u ponudi (dodatni detalji uslova saradnje / rezervacija i otplata paketa / dodatni troškovi i dozvole / angažovanje / dodatno angažovanje i dopuna paketa / izmena i otkazivanje / restrikcije / prodaja fotografija na proslavi) naručilac posla je dužan da isplati svaki dodatni trošak po cenama koje su navedene u ponudi u roku od 7 dana. Ukoliko se dogovor ne ispoštuje, izvršilac posla neće isporučiti materijal naručiocu sve dok se ne reguliše ostatak duga.
  (1 EUR = 118,5 RSD)